Ugnssrostade rödberor med chèvre, valnötter och honung

Färska rödbetor hör till säsongen och är både nyttigt och gott.

Den här underbart goda rätten passar perfekt till buffén, som förrätt eller som tillbehör till andra rätter – varma som kalla. Smakerna gifter sig otroligt väl och få kan tacka nej till en extra portion.

 

Ingredienser   8 personer

  • 1 kg färska rödbetor (inte de största)
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 1,5 msk strösocker
  • 150 g chèvre (getost)
  • 1 dl valnötter (nötallergiker kan byta ut mot solrosfrön)
  • 1/2 dl grovhackad bladpersilja
  • Flingsalt
  • Flytande honung

 

Gör så här

1 ) Börja med att sätta ugnen på 175°C. Ta fram plåt och lägg på bakplåtspapper.

2 ) Skölj och borsta rödbetorna så att de blir fina. Skala dem inte ännu. Därefter lägger du dem på plåten.

3 ) Sätt in plåten i mitten av ugnen och låt stå tills dess att rödbetorna är mjuka, det tar cirka 60 minuter. Känn med potatissticka för att se när de är lagom mjuka. När de är klara ska de stå framme och svalna.

4 ) Ta fram en liten kastrull och koka försiktigt ihop balsamvinägern med sockret och låt kallna.

5 ) Skala och skär de kalla rödbetorna i grova bitar. Ta fram ett fint serveringsfat och lägg rödbetorna på fatet.

6 ) Smula getosten och valnötterna över rödbetorna.

7 ) Ringla slutligen över vinägern och garnera med hackad persilja. Strö över lite flingsalt, ringla över lite honung och servera!

 

 

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% på Smakbox!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.