Ultimata tipsen för en lyckad loppisrunda

Många vackra föremål. 

På sommaren och en bit in på hösten duggar loppisarna tätt. Hur ska man gå tillväga för att göra de bästa fynden? Vi har sammanställt våra tips för att göra dina loppisrundor till lyckade skattjakter – varje gång!

Om du är en inbiten loppisfantast vet du att det här är den bästa tiden på året att fynda. Längs småvägar runt om i landet trängs hemsnickrade skyltar med det magiska ordet: Loppis. Ta chansen och sväng in på alla loppisar du ser. Är du ute efter något särskilt till hemmet, trädgården eller garderoben kommer du kanske hitta det just där.


En rostig kanna kan vara vacker som dekoration exempelvis i en trädgård. 

Därför ska du handla på loppis 

Att handla på loppis är ofta billigare än att köpa nytt. Någon kan ha gjort ett felköp för att sedan sälja en nästintill oanvänd sak på loppis. Även någons avlagda och använda pryl kan bli en annans skatt. Oavsett det ekonomiska värdet. Det går att hitta personliga och unika föremål som inte går att köpa nytt i butik. Dessutom har du chansen att fynda föremål med högt ekonomiskt värde eftersom alla inte känner till värdet i vad de säljer. Har du turen hittar du kanske ett värdefullt antikt föremål för en tia på en bakluckeloppis.

 


På loppis kan du hitta det mesta mellan himmel och jord. Håll utkik efter unika föremål du verkligen gillar. 

Tips inför loppisrundan

 • Fundera kring vad du behöver eller vill ha redan innan du ger dig ut på loppisrunda. Impulsköp kan självklart bli hur bra som helst, men ofta är det bättre att göra upp en plan innan.

 • Är du exempelvis på jakt efter en spegel till hallen kan det vara klokt att ta måtten och skriva ner dem på en lapp eller i mobilen. Ta sedan med dig anteckningen när du ger dig ut på jakt.

 • Ta med en tumstock för att ta mått på plats och därmed se om möbeln eller prylen passar in hemma hos dig.

 • Ha en filt eller annat stort tygstycke redo i bilen om du köper tavlor, speglar, möbler eller annat som kan behöva skyddas på hemresan.

 • Du behöver inte vara en antikexpert för att lyckas med loppisköpen. Köp sådant som du själv tycker om eller har användning av. Häng inte upp dig på priset. Är det något du verkligen vill ha eller behöver så gör det kanske inte så mycket om du betalar lite mer än du tänkt. Gör det som känns rätt för dig.

 • Köp bara sådant som är av god kvalitet. Det gör kanske ingenting om ett föremål är lite kantstött, kanske kan du vida så att bara den hela sidan är synlig? Bra kvalitet och bra hantverk vinner i längden, trots enstaka skavanker. Dessutom kan man ofta laga vissa skador själv.

 • Följ din magkänsla och köp sådant som du verkligen tycker om. På så vis kan du skapa en egen personlig stil i hemmet eller i garderoben.

 • Tänk långsiktigt. Är det något du kommer ha användning av eller uppskatta även längre fram? Ett vanligt misstag är att köpa alldeles för mycket på loppis, bara för att det är billigt.

 • När det kommer till prutning så handlar det om att känna in den specifika situationen. Är du på en loppis där säljaren helt uppenbart bara “rensat förrådet” och vill bli av med allt så kan du kanske pruta ner priset en aning. I vissa fall kan du även be om ett paketpris när du handlar flera saker av samma säljare, det är ofta ett bra och schysst sätt att pruta på.

 • Utrusta dig med påsar och kontanter, vilket brukar gå åt på loppisar.

 • Har du en smartphone kan du installera Swish, en betalningsapp där du enkelt kan föra över pengar direkt till säljaren om hon eller han också har appen på sin mobil.


En loppmarknad är ofta en trevlig folkfest och ett bra sätt att träffa trevliga människor. 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Häll coca-cola i toan!

Tips & Trix

Därför ska man koka citron i vattenkokaren

Tips & Trix

Tvätta glasflaskor och tillbringare med ris och ättika

Relaterade rabatter

Teknik

15% rabatt på hela sortimentet

Ny!

Safekid

Mode & Livsstil

Superdeal på shoppingvagn i högsta kvalité!

Käpprätt

Boende

Sälj din bostad till Movesta – gratis flytthjälp & flyttstäd

Movesta

Hälsa

Behandla din halsbränna med resultatgaranti

Mindre än 1 vecka kvar

IQoro

Tidningar

Läs Expressen Premium gratis i 3 månader

Expressen Premium

Hälsa

Halva priset på Omega-3 samt gåva på köpet!

Vesterålens Naturprodukter

 • RABATTER
 • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.