Upplev London – vi har bästa tipsen!


Themsen, London Eye och Big Ben. 

Vi svenskar verkar visst aldrig tröttna på London. Kanske har du redan varit där? Som tur är så finns det otroligt mycket att uppleva, varför London är den perfekta staden att resa till om och om igen. Ta del av vår ultimata Londonguide!

 


FAKTARUTA – LONDON

Resa hit: Du kan flyga från Stockholm, Göteborg och Kastrup flygplatserna Gatwick, Heathrow eller Stansted. Har du tur så hittar du även direktbiljetter från de mindre svenska flygplatserna. Vill du göra själva resan till ett äventyr så kan du självklart resa med tåg. Har du mycket tid, och en extra reskassa till övers, rekommenderar vi en visit även i Paris. Tidsskillnad: -1 timme. Språk: Engelska (vill du ha hjälp med vissa ord eller formuleringar så rekommenderar vi Google Översätt).

Valuta: Brittiska pund GBP. Vill du veta mer om valutan och hur du går till väga för att växla på bästa sätt så kan du höra med din bank eller läsa mer hos exempelvis Forex Bank. Ett tips är att ha en viss summa i kontanter, eftersom exempelvis en del taxibilar och små butiker inte tar kort. Prisnivå: Att shoppa i London kan ofta kosta lite mer än här hemma i Sverige. Dock är det ofta olika typer av REA som gör att du kan komma billigt undan. Ett tips är att söka sig till marknader och mindre butiker på mindre gator för att på så vis göra fynd. De högre priserna på shopping, och till viss del även på hotell, vägs upp av de rimliga priserna gällande restaurang- och cafébesök. Läs mer: Planera resan i förväg och läs mer på www.visitbritain.com


 

Upplev staden från vattnet

Floden Themsen rinner takt genom London. Vill du befinna dig på första parkett när du ser staden så rekommenderar vi en båttur. Det finns många olika typer av turer att välja mellan när du ska åka båt på Themsen. Det finns båtturer med middag, båtturer med klassisk Afternoon Tea, båtturer med upplägget “hoppa på/hoppa av” för bästa flexibilitet, båtturer med livemusik och mycket mer. Vi föreslår en långsam tur så att du hinner ta in omgivningarna och se de klassiska vyerna väl. Prislappen ligger på cirka 250 kronor och uppåt. Här kan du läsa mer: www.viatorcom.se och www.citycruises.com  


Big Ben, Parlamentet och Themsen. 
 

Upplev staden till fots

Om vädret tillåter rekommenderar vi att du promenerar runt i staden. Precis som de flesta städer så upplevs även London bäst till fots, du ser så mycket mer när du kan strosa runt som du vill. Ser du något som fångar ditt intresse så är det bara att vika av från vägen och kika närmare. Vi föreslår en promenad längs South Bank, på Themsens södra sida. Under helgerna, när vädret är bra, vimlar det av aktivitet här. Musiker, komiker, konstnärer och artister radar upp sig längs promenadstråket för att underhålla.

Passa på att ta in den vackra utsikten över floden med parlamentet, London Bridge och Big Ben. Vill du så kan du passa på att boka en åktur med den välkända pariserhjulet London Eye. En klar dag kan du se 40 kilometer i varje väderstreck! Längs South Bank ligger dessutom många trendiga caféer, restauranger, barer och spännande butiker.  

Londons bästa marknader

Londons olika marknader är verkligen värda att upplevas. I närheten av London Bridge ligger på helgerna Maltby Market, här kan du frossa bland lokalproducerade godsaker. Tycker du om blommor så rekommenderar vi ett besök på Brick Lane & Columbia Road Flower Market. De har öppet på helgerna och säljer de vackraste blomster du kan tänka dig. Det är visserligen inte möjligt att köpa med dem hem, men ett besök här är att rekommendera!

En mycket välkänd marknad är Broadway Market. Marknaden äger rum på lördagar och här kan du fynda allt från unika antikviteter till hantverk och engelsk marmelad. Ett måste för dig som vill uppleva god stämning och samtidigt göra ett eller annat fynd. Dessutom finns det många trevliga caféer, restauranger, konditorier och pubar i närheten. Älskar du mat och dryck rekommenderar vi ett besök på matmarknaden Borough Market. Den ligger precis vid London Bridge och älskas av stadens alla finsmakare. Strosa runt bland marknadsstånden, provsmaka lokala råvaror av bästa kvalitet och insup den speciella känslan.  


På Brick Lane & Columbia Road Flower Market är det alltid fullt med vackra blommor. 

Vackra Notting Hill

Notting Hill är stadsdelen som förekommer i många filmer. Med sina pittoreska stadshus i alla tänkbara färger och sina söta butiker finns det något att uppleva för alla. Oavsett väder och oavsett säsong så är ett besök i Notting Hill alltid att rekommendera. Om det börjar värka i fötterna efter allt strosande vill vi tipsa om puben The Cock & Bottle på gatan Artesian Road. Dessutom finns många andra pubar och restauranger, i olika prisklasser, att välja bland. Har du tid att tillgå så kan du utan tvekan tillbringa en halv dag i den fina stadsdelen, utan att tröttna.  


Stadsdelen Notting Hill är en färgglad och personlig pärla, väl värd ett besök.

 

Ett besök på Ye Olde Cheshire Cheese

Det finns engelska pubar, och så finns det engelska pubar. Befinner du dig i trakterna kring Fleet Street (närmare bestämt 145 Fleet Street) så bör du passa på att besöka den välkända och klassiska puben Ye Olde Cheshire Cheese. Den etablerades redan år 1667 och charmar fortfarande londonborna med sin typiska pubmeny.  


The Beatles. 

 

I Beatles fotspår

The Beatles kom från Liverpool, men de satte utan tvekan sina spår även i huvudstaden. I Abbey Road Studios spelade bandet in nästan alla albumen mellan 1962 och 1970. Varför inte passa på att ta en bild vid det världskända och ikoniska övergångsstället? Vill du uppleva platsen där A Hard Day’s Night spelades in så ska du bege dig till Marylebone Station. På den östra sidan av stationen, i närheten av Boston Place, spelades första scenerna in. Vill du köpa med dig en fin Beatlespryl hem så heter den bästa butiken the London Beatles Store och ligger precis intill the Sherlock Holmes Museum. Här kan du hitta allt från kaffemuggar, nyckelringar, tröjor, tavlor, böcker och mycket mer. En hel del av det som säljs här är unikt för butiken, varför ett besök är ett måste för alla Beatlesfantaster. Vi rekommenderar även ett besök på the Sherlock Holmes Museum, när du ändå är i krokarna.  


Ben berömda studion. 

 


Abbey Road – kanske världens mest fotograferade övergångsställe? 

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Livsstil

3-i-1 Portabel vevradio med inbyggd solcellslampa och powerbank.

Livsstil

3-i-1 Hundmat- och Vattenflaska för resan

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.