Vackert bord i påsk

Påsken är här och kanske har du storslagna planer på vilken mat som ska lagas, vilken kaka som ska bakas och vad som ska drickas till. Det låter fantastsikt härligt, men glöm bara inte att presentera allt det goda på bästa sätt. När du dukar fint och genomtänkt blir måltiden genast en mycket större upplevelse.

 

Ett vitt ark

Att börja med ett vitt ark är ett bra tips även när det gäller dukning. När du låter basen vara vit så är det lättare att få till en helhet. Färre färger ger ett lyxigare intryck. Dessutom syns maten tydligare mot den rena paletten och du kan lätt skapa den rätta känslan med väl utvalda detaljer.

 


Fräscht och lyxigt bord, redo att dekoreras.

Treregeln

Begränsa dig till tre färger, inklusive den vita. Det kan vara smart att låta färgen på porslinet styra färg nummer två. Om du exempelvis har lila porslin så kör på lila som en andra färg. Just till lila passar det mycket bra med jordiga, naturliga färgtoner. Kanske vill du dekorera med videkvistar och bruna dekorationsägg? Låt i så fall beige/brun vara den tredje färgen. Genom att begränsa sig på det här sättet så kan du lätt skapa ett genomtänkt och lyxigt intryck.

 

 


Servera gärna te eller kaffe i finkopparna.

Servera fint

Lägg upp maten på fina uppläggningsfat. Det är något som många struntar i eftersom det ger mer disk och kan kännas onödigt. Men när du har stått i köket i flera timmar så förtjänar ditt arbete och slit den fina presentationen inför gästerna. Passa på att imponera! Även de kokta äggen är värda att läggas i en vacker skål, eller varför inte på ett fat med fot? Våga tänka utanför boxen.

 


Vackert porslin och gula rosor.

Bjud in naturen till bords

Nu till påsk börjar det äntligen blomma och växa ute i naturen. Vi längtar ju alla efter våren, växtligheten och ljuset. Vad passar då bättre än att då bjuda in våren till bords? I vägkanten hittar du tussilago och i skogsslänten vitsippor. Viden vajar i vinden och björkarnas ris är perfekt att plocka in som det är och pynta med fjädrar och pynt. Dessutom kan du forma björkkvistar till unika servettringar eller skapa små “fågelbon” att placera äggen i på bordet. Bara fantasin sätter gränser.


Ett sött litet fågelbo av björkkvistar.

Pynta med blommor

Förutom att dekorera med kvistar och blommor från skog och mark så kan du självklart pryda bordet med exempelvis tulpaner i vas eller lökväxter i kruka. Låt gärna tulpanerna sitta en och en i små vaser som du placerar i grupp i mitten av bordet. Skär gärna av stjälparna så att de blir låga. Tänk på samma sätt gällande alla växter på bordet. Skapa en fin balans och se till att ni ser varandra ordentligt så att ni inte måste luta er för att en blomma är i vägen. Hyacinten är en populär påskbolomma i många andra europeiska länder, det är nästan bara i Skandinavien den ses som en julblomma. Hyacinter passar fint att pryda påskbordet med, gärna som snittblommor i småvaser.

 

 

.

 

 


Hyacinten är en riktigt härlig vårblomma.  

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Så inreder du ett praktiskt och lyxigt hemmakontor

Boende

Hemlarm med abonnemang

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.