Varva ner och unna dig en spaupplevelse – hemma

Varva ner en stund och släpp all stress. 

Det är viktigt att stanna upp och ta en paus i vardagen med jämna mellanrum, att ladda batterierna redan innan de är slut. Dessutom är det viktigt att pyssla om sig själv och unna sig lite lyx. Du behöver inte åka iväg på spa för att lyckas med detta, med relativt enkla medel kan du fixa spakänslan hemma.

Det är lätt att glömma bort sig själv. Ge dig själv lite extra kärlek med våra smarta tips.

Lägg bort tekniken

Vi lever i ett samhälle där vi förväntas vara nåbara mest hela tiden. Mobilen ringer, plingar och ger notiser. Att ständigt vara uppkopplad och anträffbar skapar en inre stress. Om du åker på spa eller hälsoresa kommer du säkerligen bli uppmanad att lägga ifrån dig tekniken en stund. Tänk på det även när du ska ordna ditt eget hemmaspa. Skapa förutsättningar för återhämtning – stäng av all teknik och koppla bort alla måsten. Ge dig gärna ut på en promenad och lyssna på naturens ljud, det kommer få dig att varva ner. Känner du att det är svårt och stressande att vara ute och “göra ingenting” betyder det kanske att det är exakt vad du behöver göra.

 


Naturen har en förmåga att skapa ro och harmoni. 

Skapa en harmonisk känsla 

Om du mår dåligt av att det är stökigt och rörigt hemma så är det en god idé att städa lite. När det är ordning och reda är det lättare att känna lugn och harmoni. Lägg lite extra fokus på badrummet. Byt till rena handdukar, ställ in en krukväxt eller en vas med snittblommor och tänd ett ljus. Sätt gärna på lugn och fin musik och dämpa takbelysningen.

 


Nytvättade handdukar, färska blommor och vackra stenar är bra detaljer i ett badrum. 

Koppla av med bad eller dusch

Om du har ett badkar så tappa upp det med varmt vatten och badolja eller badskum. Har du inget badkar så ta en varm och härlig dusch, använd gärna en väldoftande duscholja. Försök att släppa alla tankar och all stress, fokusera på nuet. Använd en bra kroppsskrubb. Den rensar bort döda hudceller och slaggprodukter, dessutom känns det behagligt och bra. Om du inte har en kroppsskrubb hemma så kan du enkelt göra en sådan själv.

Gör så här:

Ta fram en ren bägare och blanda 1 del olivolja, 2 delar strösocker och lite saft från en citron. Eftersom varje kroppsskrubb naggar lite på huden så är det viktigt att smörja in sig noga efteråt. Tänk på att inte använda kroppsskrubb på den tunna huden i ansiktet, då den är alldeles för känslig.

 


Återfukta huden, det är den värd. 

Ge ansiktet kärlek

Huden i ansiktet får vara med om väldigt mycket, oavsett säsong. Väder, vind och stress påverkar hur huden i ansiktet mår och ser ut. Börja med att tvätta ansiktet noga med särskild ansiktsrengöring. Badda huden torr med mjuk handduk. Använd en bra men skonsam peeling och lägg sedan en vårdande ansiktsmask. Numera finns det väldigt bra sortiment av produkter för huden på de flesta apotek. Ett tips är att be dem om råd för att hitta produkter som är bra för just ditt ansikte.

 


Ät nyttig mat när du har din spadag hemma.

 

Tänk på att stanna kvar i den harmoniska sinnesstämningen så länge som möjligt. Stressa inte så fort du är färdig med din spastund, behåll lugnet så länge som möjligt. Ta hand om dig!

 


Njut av naturen när du har möjlighet, den fyller en med ny energi. 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Portabel luftrenare

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Hälsa

Myggarmband-håller myggen borta!

Relaterade rabatter

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.