Veckans hälsotips – Vecka 20

 

 

De flesta vill nog försöka leva så hälsosamt som möjligt och när man blir äldre kan det vara väldigt avgörande för välmåendet. I veckans hälsotips kommer du att få alla möjliga olika tips för att förbättra din hälsa litegrann.

 

Det är trendigt att vara hälsosam och varje dag bombarderas vi av olika tips och knep som sägs fungera för att du ska må bra eller gå ner i vikt. Den ena säger att du inte ska äta pasta, den andra säger att du inte ska äta gluten, den tredje säger att du inte ska äta kött och till slut sitter du där med dina fyra blad isbergssallad och ditt vattenglas och vet varken ut eller in.

Vi på Seniordeal lever under citatet ”du kan äta allt men inte alltid” vilket vi tror är ett sunt sätt att leva på. I den här serien kommer vi inte komma med pekpinnar utan bara ge små tips på nyttiga och hälsosamma saker du enkelt kan implementera i din vardag. 

 

 

Ta trapporna

Vi börjar alltså det här segmentet med en av de mest klyschiga hälsotipsen någonsin. Nämligen att du ska välja trappan istället för hissen.

Faktum är dock att det finns en mängd fysiologiska och hälsosamma fördelar med att ta trappan.

 

Höjer pulsen

När du tar trapporna så ökar pulsen ganska rejält i jämförelse med en vanlig promenad och ännu mer än när du står helt still i en hiss. Om du drömmer om att börja löpträna är det alltså perfekt att börja med trapporna då du börjar vänja benen vid träning och din kropp för pulshöjningar.

 

Tränar kroppen

Dels tränas rumpmusklerna vilket ger en fastare rumpa men dessutom tränar du bål och rygg vilket ger en bättre hållning och minskar risken för besvär med ryggen.

 

Bränner kalorier

Helt sjukt nog så bränner det faktiskt ungefär 1 kalori per steg när du går i trapporna, vilket i längden blir en hel del. Jag ska försöka sätta det i perspektiv:

 

Om du jobbar på andra våningen så har du troligtvis fyra trappor du behöver gå i, med låt säga 10 trappsteg var. Det är 40 trappsteg när du kommer till jobbet och sedan 40 trappsteg när du ska gå hem. Då har du bränt 80 kalorier. 

År 2019 är det 253 arbetsdagar på hela året vilket ger en total förbränning på 20240 kalorier vilket motsvarar hela 2,8 kilo fett (1kg fett = 7000 kcal). 

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Portabel luftrenare

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Hälsa

Myggarmband-håller myggen borta!

Relaterade rabatter

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.