Veckans recept – Saftig kyckling med basilikasås

Det är här ett enkelt men väldigt gott recept med kyckling, potatis och en krämig basilikasås. Perfekt som vardagsmat.

 

Tid: 20 minuter

 

Du behöver (för 4 portioner)

4 stora kycklingfiléer

smör och rapsolja

salt och peppar

Till såsen:

2 dl vatten eller lika delar vatten och rödvin

2 dl grädde

1 msk koncentrerad kycklingfond

1 msk rödvinbärsgelé

1 1/2 tsk soja (ersätter salt)

vitpeppar

1 msk fint hackad färsk basilika

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

kokt eller stekt potatis

blandad sallad

rödvinbärsgelé

 

Gör så här:

1. Koka upp vatten och rödvin, grädde och kycklingfond i en kastrull. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med gelé, vitpeppar, soja och fint hackad färsk basilika. Låt såsen dra på eftervärmen några minuter.

2. Krydda och stek kycklingfiléerna i lika delar smör och rapsolja. Räkna med någon minut per sida för att köttet ska få färg. Sänk värmen och låt kycklingfiléerna steka helt genom under lock, drygt 5 minuter.

3. Servera kycklingfiléerna med sås, gelé, kokt eller stekt potatis och blandad sallad.

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% extra rabatt på ditt första köp över 250 kr!

Matsmart

Mat

100kr nykundsrabatt hos Mathem!

Mathem

Mat

100kr rabatt hos Hemköp!

Hemköp

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.