Veckans recept – Saftig kyckling med basilikasås

Det är här ett enkelt men väldigt gott recept med kyckling, potatis och en krämig basilikasås. Perfekt som vardagsmat.

 

Tid: 20 minuter

 

Du behöver (för 4 portioner)

4 stora kycklingfiléer

smör och rapsolja

salt och peppar

Till såsen:

2 dl vatten eller lika delar vatten och rödvin

2 dl grädde

1 msk koncentrerad kycklingfond

1 msk rödvinbärsgelé

1 1/2 tsk soja (ersätter salt)

vitpeppar

1 msk fint hackad färsk basilika

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

kokt eller stekt potatis

blandad sallad

rödvinbärsgelé

 

Gör så här:

1. Koka upp vatten och rödvin, grädde och kycklingfond i en kastrull. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med gelé, vitpeppar, soja och fint hackad färsk basilika. Låt såsen dra på eftervärmen några minuter.

2. Krydda och stek kycklingfiléerna i lika delar smör och rapsolja. Räkna med någon minut per sida för att köttet ska få färg. Sänk värmen och låt kycklingfiléerna steka helt genom under lock, drygt 5 minuter.

3. Servera kycklingfiléerna med sås, gelé, kokt eller stekt potatis och blandad sallad.

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% extra rabatt på ditt första köp över 250 kr!

Ny!

Matsmart

Mat

100kr nykundsrabatt hos Mathem!

Ny!

Mathem

Mat

100kr rabatt hos Hemköp!

Ny!

Hemköp

Mat

Spara 1357kr hos HelloFresh!

Ny!

HelloFresh

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.