Veckans recept – viltfärsgryta

En riktigt god gryta är fantastisk så här i höstrusket. I det här receptet får du en gryta på viltfärs med saltgurka, gräddfil och lök.

 

Du behöver (för 4 portioner)

500 g viltfärs

smör och/eller olja

2 morötter, i bitar

2 gula eller röda lökar, finhackade

2 vitlöksklyftor, finhackade

2 dl crème fraiche

1 msk soja

1 msk dijonsenap

nymalen svartpeppar

2–3 hela saltgurkor, tärnade

persilja, grovhackad

cirka 1 dl gräddfil

Att äta till:

kokt potatis eller ris

 

Gör så här:

1. Hetta upp smör och olja i en vid stekpanna eller gryta. Mjukstek morötter och hälften av löken utan att det tar färg.

2. Tillsätt viltfärsen och bryn tills den får färg. Lägg i vitlöken.

3. Späd med crème fraiche och smaksätt med soja, senap och rikligt med svartpeppar. Blanda ned det mesta av saltgurkan. Strö sedan över resten av löken och gurkan. Klicka på lite gräddfil och garnera med persilja.

4. Servera med kokt potatis eller ris.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% på Smakbox!

Ny!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.