Veckans recept – viltfärsgryta

En riktigt god gryta är fantastisk så här i höstrusket. I det här receptet får du en gryta på viltfärs med saltgurka, gräddfil och lök.

 

Du behöver (för 4 portioner)

500 g viltfärs

smör och/eller olja

2 morötter, i bitar

2 gula eller röda lökar, finhackade

2 vitlöksklyftor, finhackade

2 dl crème fraiche

1 msk soja

1 msk dijonsenap

nymalen svartpeppar

2–3 hela saltgurkor, tärnade

persilja, grovhackad

cirka 1 dl gräddfil

Att äta till:

kokt potatis eller ris

 

Gör så här:

1. Hetta upp smör och olja i en vid stekpanna eller gryta. Mjukstek morötter och hälften av löken utan att det tar färg.

2. Tillsätt viltfärsen och bryn tills den får färg. Lägg i vitlöken.

3. Späd med crème fraiche och smaksätt med soja, senap och rikligt med svartpeppar. Blanda ned det mesta av saltgurkan. Strö sedan över resten av löken och gurkan. Klicka på lite gräddfil och garnera med persilja.

4. Servera med kokt potatis eller ris.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Ny!

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.