Överge frusna februari och njut av medelhavsvärme

Njut av en vecka i Lissabon

Besök vackra Lissabon ett par dagar och njut av god mat och härligt klimat.

Besök vackra Lissabon ett par dagar och njut av god mat och härligt klimat. Portugal kan skryta med medelhavsklimat och de varmaste vintrarna i hela Europa, vilket gör att vintermånaderna (december-februari) dagtid bjuder på 15°C. Den något längre flygtiden gör ett besök i Lissabon till ett äventyr som passar bäst för ett längre besök. Flygplatsen är på bekvämt avstånd och det tar drygt 30 min bussfärd att komma till stadens mest centrala delar. Lissabon bjuder på vacker arkitektur, både äldre stil från slutet av 1700-talet (en stor jordbävningen ödelade hela staden och få byggnader är kvar från tiden innan) jämsides modern byggnadskonst.

Äta

Bacalhau, här serverat i en gryta.

Bacalhau, här serverat i en gryta. Lissabon som hamnstad har inte särskilt långt till fisket. Lokala maträtter drar nytta av den uppsjö av skaldjur och fiskssorter som finns tillgänliga. För maträttstips, testa
bacalhau,
pasteis de nata,
caldeirada, och
cozido a portuguesa.

Bacalhau är saltad och torkad torskfisk som ingår i många rätter. Ett populärt recept i tavernor och restauranger är
Bacalhau a bras där torsken serveras med ris, svarta oliver och äggröra. För efterrätter/tilltugg har du bland annat
Pasteis de nata som är en smördegsbakelse fylld med vaniljkräm som säljs på var och vartannat gatuhörn.
Caldeirada och cozido a portuguesa är stuvningar där den förstnämnda blandar skaldjur, fisk och färska grönsaker medan den sistnämnda drar nytta av olika kött (kyckling, nöt- och griskött).

Shoppa

Shopping på loppmarknad eller i varuhus.

Shopping på loppmarknad eller i varuhus. 3 destinationer i Lissabon som är väl värda ett besök är butiken Luvaria Ulisses, loppmarknaden Feira da Ladra och shoppingcentret Vasco da Gama. Luvaria Ulisses är en liten handskbutik som legat på samma plats sedan 1925 och som erbjuder ett fantastiskt vackert sortiment handskar i en mycket liten butik. Vasco da Gama är ett shoppingcenter som en gång i tiden huserade världsutställningen. Med tre våningar butiker och ett läge nära ett akvarium finns det gott om saker att göra.

Sightseeing och upplevelse

Utsikt av Lissabon från Alfama.

Utsikt av Lissabon från Alfama. Rua Augusta är en central promenadgata med många butiker som leder till flertalet sevärdheter. Gatorna som löper parallellt med Rua Augusta är döpta efter olika yrken taget från det skrå som hade sina verkstäder och sin försäljning där. Ett måste på en resa till Lissabon är ett besök på Museu do azulejo, ett kakelmuseum. Inhyst i en kyrka och tillhörande kloster byggda runt 1500-talet finns det otaliga rum dekorerade med vackert kakel direkt på väggar eller som utställningsobjekt.

Borggården bjuder på härlig och servering. Området Alfama kan betecknas som ett typiskt turiststråk som bjuder på tillräckligt charmiga byggnader med vindlande smågränder och butiker för att vara värt ett besök. Marknader, mysiga caféer och fin utsikt.

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Resor

Bisarra lagar i Nordkorea

Resor

Resebokningar ökar efter vaccinbesked

Resor

Det här knepet kommer spara mycket oro när du är på semester

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.