Vill du uppleva Spanien under en helg?

Missa inte Madrid

Här ser vi Gran Via, en central gata i Madrid.

Här ser vi Gran Via, en central gata i Madrid. Några få flygtimmar bort hittar du Madrid, mitt i Spanien. Passar utmärkt för en fartfylld weekendresa eller som en destination i en längre semester i Spanien. Madrid bjuder på härlig matkultur, arkitektur och självfallet mycket shopping.

Se och uppleva

Palacio Real de Madrid. Perfekt dagsbesök för att bli hänförd.

Palacio Real de Madrid. Perfekt dagsbesök för att bli hänförd. Boka plats på rundtur i Palacio Real de Madrid, det kungliga slottet, och imponeras av Europas största slott. Med tusentals rum, konst och tavlor samt ytterligare kammare tillägnad rustningar och svärd finns det gott om sevärdheter. Museo Cerralbo bjuder på en inblick i historien och hur det var att leva som en del av spansk aristokrati med enastående möblemang, arkitektur och inredning. För en unik upplevelse, besök en restaurang som bjuder på mat och uppvisning av Flamenco-dans. En typisk dansstil från Andalusien kommer lite närmare. Missa inte!

  • Fotbollsfantasten: Att se hemmalagen på egen spelplan.
  • Konstälskaren: Konsttriangeln, med tre stora konstmuseum och flertalet mindre i gångavstånd från varandra.
  • Att hitta en takterrass med servering och fantastiskt utsikt, exempelvis ovanpå Círculo de Bellas Artes.

Äta

Churros! Serveras ofta med kondenserad mjölk eller choklad som de doppas i. Madrid har en enastående restaurang- och matkultur med stort utbud för den hungriga (eller törstiga!) besökaren. Enligt lokal sedvänja innebär ett utebesök tapas, smårätter och tilltugg, som delas i sällskapet. Andra goda rätter att testa är Bocadillo de Calamares, en smörgås med friterad bläckfisk, Churros, kött- och grönsaksgrytan Cocido Madrileño och spansk bondomelett Pincho de Tortilla. Passa på att uppsöka en av de många saluhallar som finns i Madrid. Där kan du hitta delikatessbutiker, små restauranger och barer för att beställa en rätt att ta med eller avnjuta på plats. En fantastisk upplevelse för smaklökar och en bra plats att hitta unika souvenirer.

Shoppa

Shopping i Madrid kan du göra på loppmarknad, galleria eller varuhus.

Shopping i Madrid kan du göra på loppmarknad, galleria eller varuhus. Välj mellan att besöka marknader, shoppingstråk eller varuhus. Ett av de största loppmarknaderna i Madrid är El Rastro som varje söndag tar över områden kring La Latina och Lavapíes. Du hittar allt från kläder och skor till keramik och elektronik.

För ett mysigt shoppingstråk är det värt att uppsöka Calle Espíritu Santo som bjuder på mindre butiker, bokhandlare, bagerier och otaliga kaféer. El Cortes Inglés är det största varuhuset i Spanien som omfattar flera byggnader med hundratals butiker. Här hittar du främst designmärken och shopping inom lyxprisklassen. Andra varuhus och gallerior för budget- och mellanpris är bland annat Palacio de Hielo som huserar en skridskobana öppet året runt, centralt placerade Príncipe Pío, imponerande Madrid Xanadú och Plaza Norte som är helt tillägnat shopping.

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Resor

Det här knepet kommer spara mycket oro när du är på semester

Resor

Häftiga och otroliga fakta om jorden

Resor

Det här får du ta med dig i handbagaget

Relaterade rabatter

Paket

15% på allt boende hos First Camp

First Camp

Paket

5% rabatt på din resa med Detur!

Detur

Biluthyrning

Upp till 35% rabatt på din nästa hyrbil

Auto Europe

Hotell

25% på sista minuten

Radisson

Hotell

10% rabatt på din hotellvistelse

Hotels.com

Paket

500 kr rabatt på din skidresa

Lion Alpin

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.