Världens 5 rikaste personer

 

 

Mansa Moussa som regerade över Maliriket mellan år 1312-1337 är den man som utan tvekan varit mest förmögen genom historien. Kalkyleringar visar att han varit god för 400 miljarder dollar och när han besökte Egypten delade han ut så mycket guld till de fattiga att priset för guld inte återhämtade sig på flera år.

 

Dagens miljardärer är inte ens i närheten av Moussas rikedomar och de fem rikaste personerna i världen kommer sammanlagt upp i Moussas förmögenhet. Trots det har dessa personer ofantliga rikedomar och mer pengar än de troligtvis någonsin kommer att kunna göra sig av med. Här nedan följer en lista på de fem rikaste personerna i världen.

 

 

1. Jeff Bezos

• Förmögenhet: 112 miljarder dollar

• Grundare av Amazon

 

Bezoz startade företaget Amazon hemma i sitt garage i Seattle år 1994 efter att han hade slutat på sitt tidigare arbete. Anledningen till att han slutade var att hans chef inte trodde på idén om att starta en bokhandel online och vägrade investera i den.

Från att har varit en bokhandel online kan man idag köpa allt mellan himmel och jord via Amazon och de håller det här året på att etablera sig i Sverige.

Bezos är förutom Bill Gates den enda personen i modern tid som kommit upp i över 100 miljarder dollar i förmögenhet.

 

2. Bill Gates

• Förmögenhet: 90 miljarder dollar

• Grundare av Microsoft

 

De flesta känner till Bill Gates och hur han grundade Microsoft som idag är världens största företag inom programvarautveckling och ligger bakom bland annat operativsystemet Windows, Microsoft Office-paketet och spelkonsolen Xbox.

Bill Gates är inte längre VD för Microsoft utan sitter endast med i styrelsen. Istället tillbringar han sin tid med att olika välgörenhetsprogram som att till exempel försöka utrota malaria och polio i tredje världen. Totalt har Gates skänkt bort aktier i Microsoft till välgörenhet för ett värde av 460 miljarder kronor.

 

3. Warren Buffet

• Förmögenhet: 84 miljarder dollar

• 1900-talets bästa investerare

 

Buffet deklarerade för första gången redan som 14-åring eftersom att han ansåg att det var rätt när han hade delat ut tidningar på morgonen. 

De första aktierna han köpte var i ett textilföretag i Berkshire och han har senare visat sig vara ett geni på att hitta undervärderade företag som ingen annan vill investera i och göra bra pengar på dem.

Även Buffet skänker mycket pengar till välgörenhet och han har själv sagt att han inte kommer att lämna något till sina barn utan hela hans förmögenhet kommer att gå till välgörenhet.

 

4. Bernard Arnault

• Förmögenhet: 72 miljarder dollar

• Ägare av LWHM

 

Tidigare arbetade Arnault som ingenjör men bytte snabbt till att göra affärer istället.  Han har investerat i en massa grejer och är dessutom ägare av LWHM, ett bolag med lyxprodukter som äger bland annat Louis Vuitton, Sephora, Dior och Marc Jacobs.

 

5. Mark Zuckerberg

• Förmögenhet: 71 miljarder dollar

• Grundare av Facebook

 

Du som läser den här artikeln har troligtvis kommit in till den via facebook. Facebook är världens största sociala nätverk och har i dagsläget över 2 miljarder aktiva användare över hela världen.

Företaget grundades till en början endast för Harvard-studenter men spreds senare till andra universitet för att slutligen öppnas upp för hela världen.


 

Ekonomi
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Ekonomi

Därför är flytträtten för pensioner viktig för dig

Ekonomi

Så får du koll på dina fribrev

Ekonomi

Utnyttja flytträtten – låt inte tjänstepensionen ligga kvar hos din gamla arbetsgivare

Relaterade rabatter

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Ekonomi

Här är din present från Tryggsam! 🔑

Tryggsam

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.