Weekendresan – din minisemester

weekendresa1 Weekendresa. En tur till London kanske passar sig?

Tyvärr har man ett begränsat antal semesterdagar under året. De flesta väljer att spara sina dagar och plocka ut dem för en riktigt lång semester under sommaren när vädret är som bäst. Dock ska man inte underskatta hur avkopplande det är att ta en minisemester någon gång ibland. Även en kortare weekendresa utomlands kan pigga upp rejält under höstmörkret med en gnutta sightseeing, kultur och möjlighet till upplevelser utöver vardagen.

Inför resan, tänk igenom vad du vill. Intensiv sightseeingtur fullspäckad med kulturupplevelser under 24 timmar, eller minisemester i anna miljö? Se till att du och ditt sällskap, har bestämt er för vad ni vill ha ut av resan innan ni drar iväg. Risken är annars att det blir mycket velande mellan aktiviteter och viljor.

 

Vackra Venedig bjuder på ett skönt tempo och mycket att uppleva.

Vackra Venedig bjuder på ett skönt tempo och mycket att uppleva. Är man ute efter en lugnare weekend med fokus på avkoppling kan man i sina förberedelser lägga fokus på att hitta ett hotell i bekvämt avstånd från nöjen. Ett tips är att ha en aktivitet eller ett mål per dag. Att exempelvis ha som mål att hitta ett nytt par snygga solglasögon eller att testa en lokal maträtt kan ge anledning till att söka sig till nya stråk, restauranger eller affärer.

Det ger strosandet ett syfte och bjuder på lite underhållning. Tänk på att vissa länder håller butiker stängda på söndagar är det en god idé att vara förberedd med någon kulturupplevelse som går att njuta av. En weekendresa med högre puls innebär att i förväg ha planerat in flera stopp eller platser att besöka under den korta tid man befinner sig på plats.Somliga planerar alla upplevelser och platser de ska besöka minut för minut, och det kräver god planering en bra bit i förväg.

Testa ett mellanting av lugn weekend och högt sightseeing-tempo genom att lista de upplevelser du och ditt sällskap önskar och gör upp en ungefärlig plan. Att veta hur lång tid det tar mellan hotellet, affärer och andra platser minskar stressen av att behöva skynda sig mellan aktiviteter. Det blir också lättare att besöka platser som är inom samma område. Resetidningar har ofta reportage som sammanfattar höjdpunkterna för ett resmål som kan vara bra inspiration. För ett skönare tempo, var framme vid resmålet kvällen före. Att slippa börja morgonen med att böka mellan flygplats och hotell förhöjer känslan av att man är på semester. Ta fredagen ledig och åk torsdag kväll så får du hela 3 dagar i staden med minimal hets.

Tempot blir genast betydligt lugnare och man har tid att strosa runt i egen takt. Fick du inte ledigt fredag? Två heldagar fungerar utmärkt det också för resmål med kortare flygtid så slipper du sitta sista halvan på den andra dagen på flygplatsen. Det är DIN semester! När du planerar en minisemester ska du framförallt komma ihåg att det är din semester. Ta gärna tips och råd från andra, men se till att spendera tiden så som du själv vill.

 

Tips gällande resmål:

  • Åk på kryssning till en av våra närliggande grannar. Åbo, Helsingfors, Riga eller Tallinn bjuder dels på nöjen ombord men även tid i hamn.

  • Välj städer med närliggande flygplats, alternativ liten stadskärna, för enkelt transport. Tänk exempelvis Berlin, Dublin, Paris, Amsterdam, eller London.

  • Välj destination baserat på intresse. För sightseeing och arkitektur vill du nog till andra städer än för att shoppa senaste modet.
Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Livsstil

3-i-1 Portabel vevradio med inbyggd solcellslampa och powerbank.

Livsstil

3-i-1 Hundmat- och Vattenflaska för resan

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.