JUNITÄVLING!

Tävla med Seniordeal och Svensk Säkerhetstjänst – Vinn ett presentkort på Ving värde 5000 kr! 🎉

Upptäck världen och res i sommar! Som medlem i Seniordeal har du nu chansen att vinna ett presentkort på Ving värde hela 5000 kr. Perfekt för sommarsemestern i år som börjar närma sig med stormsteg.

BONUS FÖR DIG SOM TÄVLAR – Gratis bagagebricka!

Res tryggt och smart i sommar med Svensk Säkerhetstjänsts bagagebricka! Inbrottstjuvar får det svårare än någonsin när din hemadress förblir hemlig. Svensk Säkerhetstjänst bagagebricka håller ditt bagage märkt utan att avslöja dina kontaktuppgifter. Perfekt för den kloka resenären som vill skydda sitt hem medan de njuter av äventyret. Säkerhet har aldrig sett så bra ut!

Så här gör du för att tävla:

1.  Hitta svar i artiklarna nedan
2. Svara på frågorna i formuläret
3. Motivera varför just DU ska vinna presentkortet!
4. Vinnaren utses den 1 Juli 2024 genom ett slumpmässigt urval och kontaktas kort därefter.

Stort lycka till! 🤞🍀

Identitetsstöld är ett av de vanligaste bedrägeribrotten. Ligg steget före och skydda dig och dina uppgifter. 

Att få identiteten stulen innebär att någon annan kommer över dina personliga uppgifter och utger sig för att vara du i olika sammanhang. Då använder bedragaren till exempel ditt personnummer, din e-post eller ditt namn för att begå någon form av brott. Det kan vara att ta ett lån, öppna ett bankkonto eller köpa varor och tjänster i ditt namn. Det kan påverka din kreditvärdighet och göra det svårt att teckna ett abonnemang eller handla på avbetalning. I värsta fall kan det även leda till stora ekonomiska följder. 

 

Olika metoder för ID-stöld 

– Idag när allting är mer digitaliserat är också våra personliga uppgifter enklare att komma åt. Personnumret är en offentlig handling och går att hitta med bara några knapptryck, säger Ellen Seger-Malm som är försäljningsansvarig på Svensk Säkerhetstjänst. 

Vanliga metoder som bedragarna använder är att genom sms, mejl eller telefonsamtal försöka få dig att använda ditt BankID eller att avslöja dina uppgifter. De utger sig ofta för att vara någon som du litar på och skickar sms eller ringer upp med olika uppmaningar. 

 Med särskilda tekniker kan de också komma över dina kortuppgifter när du handlar på nätet. Men risken kvarstår även utanför den digitala sfären och bedragarna kan också stjäla dina brev och räkningar med viktiga uppgifter om dig. 

– Vem som helst kan drabbas och till exempel klicka på länkar som verkar trovärdiga men som i själva verket stjäl viktiga uppgifter, säger Ellen Seger-Malm. 

 

Få uppdateringar i realtid med ett ID-skydd

För att öka tryggheten bör du komplettera med ett ID-skydd, från Svensk Säkerhetstjänst, en tjänst som hjälper till att övervaka och skydda dina personliga uppgifter från obehöriga personer och potentiella bedrägerier, i realtid. Du får direkt en varning på SMS när det görs en kreditupplysning i ditt namn, om några av dina uppgifter ändras och vid ovanlig aktivitet. I ett ID-skydd från Svensk Säkerhetstjänst ingår också spärrservice dygnet runt, hjälp att återställa kreditvärdigheten vid en identitetskapning och rådgivning när du har blivit utsatt för ett bedrägeri. 

– Vi finns där för våra kunder under hela processen, med stöd och juridisk hjälp om det värsta skulle inträffa, säger Ellen Seger-Malm.

 

Med en ökning av identitetsstölder där stulen information används för att öppna konton och skaffa krediter kan en snabb varning bli avgörande. 

Bedrägeriförsöken blir allt fler och risken för att utsättas för ID-kapning och andra typer av identitetsintrång ökar. Genom att investera i ett ID-skydd förebygger du potentiella bedrägeriförsök och skyddar din viktigaste tillgång; din identitet.  

– Detta är ett av de största och näst vanligaste brotten, men det pratas inte så mycket om det trots att konsekvenserna skulle kunna vara jättestora, säger Ellen Seger-Malm.Ett bedrägeriförsök innebär att någon använder dina personliga uppgifter för att begå olika brott, till exempel ta ett lån eller köpa varor och tjänster i ditt namn. Det kan påverka din kreditvärdighet och göra det svårt för dig att i framtiden teckna ett abonnemang, hyra en bostad eller handla på avbetalning. Det kan också leda till större ekonomiska påföljder än så, som att du blir betalningsskyldig för köp som du inte har gjort. Att skaffa ett ID-skydd är därmed inte bara en fråga om att skydda identiteten utan även den ekonomiska tryggheten.  

 

Minimera riskerna och förebygg med ID-skydd 

Trots att du följer goda råd och har ett kritiskt tänkande kan du ändå råka ut för ID-kapning. Ett ID-skydd från Svensk Säkerhetstjänst hjälper till att förebygga identitetsstöld genom att varna för ovanliga mönster eller transaktioner som kan tyda på att något inte är som det ska.  

I tjänsten ingår övervakning och skydd i realtid av dina personliga uppgifter. Du får omedelbart ett SMS vid misstänkt aktivitet, exempelvis om någon gör en kreditupplysning eller ändrar dina uppgifter. I ID-skyddet från Svensk Säkerhetstjänst får du också tillgång till spärrservice varje dag, året runt. Du får även rådgivning om du har blivit utsatt för ett bedrägeri och hjälp med att återställa din kreditvärdighet, hantera oönskade fakturor och minimera skadorna om det värsta skulle hända. Ett ID-skydd från Svensk Säkerhetstjänst ger dig med andra ord en extra nivå av säkerhet, bättre koll och större möjlighet att snabbt agera om du skulle behöva. 

 

Svensk Säkerhetstjänst (SST) är ett svenskt företag grundat 1956 i Nässjö, som hjälper människor att skydda personuppgifter och ID-handlingar mot bedragare. SST erbjuder skydd såsom ID-skydd, Spärrtjänst dygnet runt och DNA-märkning. 

Så här gör du för att tävla:

1.  Hitta svar i artiklarna ovan
2. Svara på frågorna i formuläret
3. Motivera varför just DU ska vinna presentkortet!
4. Vinnaren utses den 1 Juli 2024 genom ett slumpmässigt urval och kontaktas kort därefter.

Stort lycka till! 🤞🍀

Svensk Säkerhetstjänst grundades i Nässjö 1956 och har genom åren arbetat hårt för att hjälpa våra kunder att skydda sina personuppgifter och ID-handlingar mot bedragare. Personnummer är idag en offentlig handling som är lätt att komma över och därför rekommenderar vi ID-bevakning som skyddar mot ID-kapning och andra identitetsintrång.

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.