Att finna kärleken på äldre dar

Vi vill alla ha kärlek i våra liv, att älska och vara älskade. Att finna kärleken på nytt som senior kan kännas svårt och lite läskigt. Var ska man börja och hur ska man gå tillväga? Saken är den att kärleken kan dyka upp nästan varsomhelst och när som helst – bara du låter den!

 

 

 

Att vara singel som 55+ behöver inte alls innebära att kärlekslivet är över. Idag är det lättare än någonsin att träffa både nya vänner och en ny kärlek, i alla faser i livet. Längtar du efter någon att dela vardagen med? Vi har samlat våra tips som kan ge dig lite extra luft under vingarna!


Ofta är det de små ögonblicken som räknas, som gå på en promenad tillsammans. Foto: Stockphotosecrets

 

 

Gör det du tycker om

 

Har du ett starkt fritidsintresse? Eller är du nyfiken på en hobby du ännu inte testat? Oavsett om det är akvarellmålning, fågelskådning, ridning, golf eller körsång så handlar det om att göra det du tycket är roligt och som du mår bra av. Regelbundna träffar med likasinnade kan leda till att du finner goda vänner som du delar ett starkt intresse med. Vem vet, kanske kan relationen till en av de nya vännerna växa och utvecklas till något mer? En annan fördel med en hobby är att det får dig att må bra, och när du mår bra är det lättare att bygga nya relationer.


Gå en kurs och testa något du är nyfiken på. Foto: Unsplash

 

 

Anmäl dig till en kurs

 

Testa något nytt eller fördjupa en kunskap du redan har. Det kan handla om att gå en kurs i datorkunskap för äldre, en kurs i engelska eller kanske i fransk matlagning. Det skadar inte att testa, det är ju alltid bra att utvecklas och lära sig nya saker. Under kursens gång har du möjlighet att lära känna nya personer, och kanske även träffa någon speciell.

 

Dansa för motion och umgänge

 

Dans är perfekt som motion för både kropp och sinne. Det hjälper med kroppens allmänna kondition, hjälper dig att behålla balansen och ökar rörligheten. Dessutom är det roligt att dansa, och det öppnar upp för möjligheten till bekantskaper. Kika i lokaltidningen och på anslagstavlor – kanske finns det en dansklass för äldre? Fördelen om du hittar just en sådan, ofta kallad mogendans, är att träffarna brukar vara under dagstid.


Att dansa är bra motion och ett roligt sätt att lära känna nya personer. Foto: Stockphotosecrets

 

 

Pensionärsorganisationer

 

Pensionärsorganisationer, som till exempel SPF Seniorerna, är ett bra forum att träffa nya vänner. SPF har lokala föreningar över hela landet och ordnar regelbundet olika medlemsträffar och aktiviteter. Där får du en chans att vara med och påverka äldrepolitiken samtidigt som du blir en del av ett trevligt sammanhang tillsammans med andra seniorer.  Vill du ge kärleken plats i ditt liv, och är öppen för det, så dyker den kanske upp på en medlemsträff eller på en gemensam utflykt?


Som medlem i en förening eller ett pensionärsförbund kan du få flera nya vänner. Foto: Stockphotosecrets

 

 

Ge dig ut

 

När det kommer till att träffa nya personer, och kanske även en ny kärlek, så är första steget att faktiskt ge sig ut bland andra. Gå och handla, sätt dig på ett kafé i stan, småprata med människor du möter. Du vet aldrig vad ett samtal om vädret kan leda till. Kanske får du en ny vän? Kanske leder samtal med en vän till en djupare vänskap som så småningom leder till kärlek? Ge det tid och våga testa!


Internet öppnar fantastiska möjligheter att finna både nya vänner och kärlek. Foto: Stockphotosecrets

 

 

Finn kärleken på nätet

 

Tidigare sågs nätet som “de ungas arena”, men allt fler äldre använder sociala medier och deltar i den digitala världen. Faktum är att internet öppnar många dörrar och gör det lättare att träffa nya bekanta med gemensamma intressen. Vill du träffa kärleken så kan nätet vara ett väldigt bra alternativ! 50plusmatch är en av Sveriges ledande dejtingsidor för just 50-plussare. Tusentals singlar har redan registrerat sig som medlemmar, och många har redan funnit sin kärlek just här. Det fina med just 50plusmatch är att du kan finna goda vänner, men även en seriös relation här. Det är tryggt, roligt och enkelt att vara medlem. Vem vet – kanske kommer även du finna kärleken här?

 


Kom ihåg – kärleken har ingen ålder!

Mode & Livsstil
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Den Snyggaste Noppborttagaren!

Livsstil

Vacumpåsar för klädförvaring

Hälsa

Öronproppar för noice-cancellation

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Mode & Livsstil

Fynda skönhet och smink – 15% seniorrabatt hos Cocopanda!

Cocopanda

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.