De här textilierna ska aldrig torktumlas

Torktumlaren är en fantastisk uppfinning som besparar en många timmars torkning jämfört med vanlig upphängning. Alla textilier är dock inte speciellt bra att torktumla om man vill att de behåller sin form och kvalitet.

Här nedan kan du läsa en lista på textilier som torktumlaren inte tycker om. Om du är osäker på vilket material ett plagg eller en textil är gjord utav brukar det i regel alltid stå i tvättlappen.

 

Acetat

Acetat är ett silkesliknande konstfiber som man ofta hittar i slipsar, kjolar eller som foder i jackor. Det är ett väldigt ömtåligt material och blir snabbt skrynkligt vilket kan vara svårt att få slätt igen.

 

Akryl

Akryl är väldigt likt ull men faktiskt ett konstfiber. Det är inte speciellt värmetåligt och tappar snabbt sin elasticitet när det torktumlas.

 

Bomull

Bomull är egentligen en vattendelare. Kläder o bomull kan faktiskt bli mjukare och skönare av att torktumlas varmt men det finns samtidigt en risk att plaggen krymper av värmen.

 

Ull

Precis som sin konstgjorda kusin akryl inte alls speciellt värmetåligt. Förutom att ull tappar sin elasticitet är risken stor att det krymper ordentligt i torktumlaren.

Mode & Livsstil
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Mode & Livsstil

Ta bort noppor från dina kläder

Mode & Livsstil

Ta bort svett- och deodorantfläckar på kläderna

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Mode & Livsstil

Fynda skönhet och smink – 15% seniorrabatt hos Cocopanda!

Cocopanda

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.