De här livsmedlen är farliga för din hund

 

 

Det finns massvis med mat som vi människor äter utan problem som kan vara absolut livsfarligt för en hund att stoppa i sig. Om din hund plötsligt har fått kräkningar, diarré eller kramper kan det betyda att den har blivit förgiftad.

 

Det kan vara svårt att veta vilka livsmedel som är farliga för hundar så därför har vi satt ihop en lista på produkter du absolut inte ska ge till din hund.

 

Choklad

Att choklad är livsfarligt för hundar vet nog de flesta. Det är teobrominet och koffeinet i chokladen som är farligt och därför är det farligare för hunden ju mörare chokladen är. Det finns ingen exakt siffra på hur mycket choklad en hund tål eftersom att det är individuellt och olika beroende på hur stor hunden är. Vid ett stort intag av choklad kan det faktiskt vara livsfarligt och hunden kan dö.

 

Alkohol

Alkohol är inte lika farligt som choklad och brukar i regel inte leda tills dödsfall. Det som händer är att de blir ostadiga, tappar balansen och inte riktigt förstår vad som händer. Hundar kan, precis som människor, också bli aggressiva av alkohol.

 

Lök/vitlök

Lök innehåller ämnet alicin som är giftigt för både hundar och katter. Trots att rålök är betydligt farligare finns ämnet även i tillagad lök och det gäller därför att vara noga med att inte ge sitt djur mat som har lagats tillsammans med lök som till exempel köttbullar. Vid högt intag kan hunden få blodbrist, problem med levern eller i värsta fall dö.

 

Vindruvor

Vindruvor men även russin som är den torkade versionen är livsfarligt för hundar och kan ge akut njursvikt. 

 

Salt

En liten mängd salt är oftast inte farligt för ett djur men vid ett för högt intag kan den få saltförgiftning. Det kan vara bra att tänka på om ni är ute vid havet så att inte hunden dricker havsvatten.

 

Potatis

Rå potatis innehåller Solanin som kan ge kräkningar, yrsel och diarré.

 

Nötter

Nötter innehåller aflatoxin, en typ av mögelsvamp som växer på nötter. Trots att det inte påverkar oss människor är även en väldigt liten mängd farligt för hundar. 

 

Husdjur
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Husdjur

Ta enkelt bort hår från husdjuren

Husdjur

Hund för pensionär

Husdjur

Därför är hunden människans bästa vän

Relaterade rabatter

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.