Därför ska du handla på second hand

Klädshopping i en secod hand butik. Klädshopping i en second hand butik.

Vi listar anledningar till varför du borde handla på second hand istället för att köpa helt nytt. Det besparar din plånbok, hjälper dig att via upp din personliga stil och tar tillvara på naturens resurser.

Bespara plånbok och ta tillvara

Att köpa second hand är mycket bra för din plånbok. För exempelvis möbler betalar du bara en bråkdel av vad det skulle ha kostat att köpa helt nytt. Du hjälper också till att ta tillvara på plagg, tyger och inredning som annars skulle hamnat på tippen. Bara för att de tidigare ägarna har tröttnat innebär inte att det är slitet eller trasigt. Detsamma gäller dina egna saker. Dags att byta soffa, rensa ut sällan använda tröjor från garderoben eller tid att lägga undan uttjatade inredningsdetaljer? Sälj dem eller lämna in på second hans. De kan då komma till användning och glädja någon annan.

Visa din personlighet

Det är nog inte främmande koncept för någon att det utbud som finns i de flesta klädbutiker är oerhört likartade. Säsong och mode styr färger, skärning, typ av plagg och möjligheten att hitta den typ av kläder en vill ha. Köper du second hand så ökar dina chanser att hitta unika plagg. Dels kan du hitta fräscha och nya plagg från tidigare säsonger, och även plagg i vintagestil som kanske är på modet igen. För möbler kan du helt plötsligt hitta en möbelstil eller tygklädsel som du inte hittar i vanliga butiker. En chans att göra ett kap och samtidigt hitta unika detaljer som gör att du kan sätta din personliga prägel på din inredning.

Här kan du handla

I ditt närområde kan det finnas lokala butiker som säljer second hand eller vintage. Det finns även hemsidor och appar för din telefon när du kan köpa direkt av andra privatpersoner eller buda. Exempelvis:

Mode & Livsstil
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Mode & Livsstil

De här textilierna ska aldrig torktumlas

Mode & Livsstil

Ta bort noppor från dina kläder

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Mode & Livsstil

Fynda skönhet och smink – 15% seniorrabatt hos Cocopanda!

Cocopanda

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.