Gör eget badsalt och njut av hemmaspa

Ibland är det härligt att unna sig lite lyx och ta hand om sig själv. Som tur är behöver du inte köpa dyra spaprodukter för att få till den där härliga, avkopplande känslan hemma. Det allra bästa badsaltet gör du alldeles själv. Dessutom kan du vara säker på att det inte innehåller några dåliga ingredienser eftersom du har full kontroll på tillverkningen. Vi har receptet på badsaltet som verkligen gör gott – på insidan och på utsidan. Dessutom är badsalt i en fin glasburk en vacker present.

Det speciella saltet

Som du säkert sett så är saltkornen i badsalt stora och grova. Det speciella saltet kallas för epsomsalt eller bittersalt. Till skillnad från vad man kan tro så torkar epsomsaltet inte alls ut huden, snarare tvärt om. Detta härliga salt har dessutom en unik förmåga att verka smärtstillande och avslappnande. Epsomsalt innehåller magnesium och sägs kunna lindra lättare oro och stress samt vara bra för blodcirkulationen.

Använd naturliga ingredienser

Vissa recept på badsalt innehåller diverse tillsatser som inte är helt naturliga. Eftersom syftet med ett välgörande och renande bad är just att det ska göra gott, så är naturliga ingredienser helt klart att föredra. För inte så länge sedan använde vi naturens fantastiska råvaror på ett annat sätt än idag. Våra skogar, ängar och hav är rika på välgörande växter. På somrarna kan du plocka blommor direkt från trädgården för att sedan torka dem och använda kronbladen i badsalt. Som tur är så finns det butiker som säljer torkade blomblad och mycket mer, så att alla kan ta del av naturens rikedom året runt.

Hälsokostbutiker har ofta ett bra sortiment, även vissa tebutiker kan sälja riktigt högkvalitativa torkade växter perfekta att använda i exempelvis badsalt. Utöver de blomblad vi använder i vårt recept så är ringblommor riktigt bra som ingrediens i badsalt. Ringblommans kronblad verkar bakteriedödande och antiseptiskt.

Tillsätt gärna lite havssalt i din blandning för att uppnå en renare och fräschare känsla än om du bara använder det mjuka och lena epsomsaltet. Tänk på att du kan variera ditt badsalt på många olika sätt. Om du dock använder eteriska oljor istället för endast blomblad så ska du dosera efter de föreskrifter som anges på förpackningen. Oljorna kan nämligen vara väldigt intensiva.

 Koppla av med badsalt gjort på ros och lavendel

Lägg bara till rosblad och du har det perfekta badsaltet.

Ingredienser

  • 2,5 dl epsomsalt
  • 1/2 -1 dl torkade rosblad
  • 1/2 – 1 dl torkade lavendelblommor
  • Eventuellt en matsked ekologisk kokosolja (lindrar klåda och irritation)
  • Tillsätt eventuellt 1/2 dl havssalt för en renare och fräschare känsla

Gör så här Blanda alla ingredienser i en ren och torr skål. Häll upp i ren och torr glasburk med tätslutande lock (gärna en klassisk syltburk). Dosera ca en deciliter av saltblandningen till ett normalstort badkar, du kan även ha i mer om du önskar. Tänd gärna lite mysbelysning och njut av en avkopplande stund!

Torkad ros och lavendel doftar fantastiskt tillsammans.

Mode & Livsstil
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Den Snyggaste Noppborttagaren!

Livsstil

Vacumpåsar för klädförvaring

Hälsa

Öronproppar för noice-cancellation

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Mode & Livsstil

Fynda skönhet och smink – 15% seniorrabatt hos Cocopanda!

Cocopanda

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.