Ägg kan tillagas på massvis av olika sätt och vissa av oss gillar kokt ägg, vissa gillar vändstekt ägg, andra tycker om äggröra eller omelett. Den kanske mest klassiska frukostvarianten när det kommer till ägg är de vanliga stekta äggen, eller sunny side up som de heter på engelska.

 

Problemet med att steka ägg är att du måste värma upp plattan och pannan för att sedan stå och passa på ägget bredvid spisen och om du har en stressig morgon kan det kännas enklare att bara bre en smörgås.

Som tur är kan du göra perfekta ”stekta ägg” i mikron. Läs receptet här nedan.

 

Så här gör du stekta ägg i mikron

 

1. Ta en tallrik och värm den i mikron i ungefär två minuter.

 

2. Ta ut tallriken och häll på en klick smör som du sprider ut över tallriken.

 

3. Knäck ett ägg på tallriken, strö på lite salt och gör ett litet hål i gulan (så att det inte sprängs i mikron)

 

4. Stoppa in tallriken i ugnen i cirka 45 sekunder (kolla så att all äggvita har blivit fast, om den inte har det så kör du ägget i några sekunder till).

 

 

Nu kan du avnjuta expresstekta ägg i mikron!