Mirakeloljan för hud och hår

En naturlig produkt som verkligen vårdar hud och hår. 

Det finns en olja som kan användas till oerhört mycket. Förutom att det är perfekt när du steker bananpannkakor så tar den hand om och vårdar hud och hår. Det bästa är att du hittar den i livsmedelsbutiken till ett riktigt bra pris.

Den olja vi syftar på är självklart kokosoljan. Användningsområdena är väldigt många, här listar vi de smartaste sätten att använda den för skönhet, hud och hår.

En av de bästa hårinpackningarna

Kokosoljan ger håret näring och fukt. En inpackning med kokosolja lite då och då kommer göra under för det frissiga håret. För att appliceras på bästa sätt behöver oljan värmas upp ungefär till normal kroppstemperatur. Det gör du genom att skölja burken i varmt vatten när du står i duschen. Den blir så krämig och lätt att applicera jämt och bra i hela håret. För att uppnå effekt bör du låta den verka i minst tio minuter, gärna lite mer. Skölj noga och avsluta det hela med vanligt balsam. Ditt hår kommer tacka dig.

Återfuktande för hela huden

Istället för att köpa ett så kallat bodybutter så kan du med fördel använda kokosoljan. Den har en perfekt krämig och len konsistens som känns behaglig och gör gott. Värm den antingen i varmvattenkranen en stund eller i en skål i mikrovågsugnen. Vill du kan du dessutom blanda i några droppar av en väldoftande eterisk olja, det kommer bli fantastiskt bra. Bäst resultat får du om du smörjer in dig efter duschen/badet. Oljans verksamma ämnen tar sig genast in i huden och gör underverk.

Perfekt som badolja

Klicka i lite kokosolja i det varma badet och du får en välgörande kur för hela kroppen. Det är enkelt och väldigt effektivt. Även här kan du droppa i lite av din bästa eteriska olja om du vill få en särskild doftupplevelse.

Ett skyddande lager innan stranden

Kokosoljan är i sig själv skyddande mot solens starka strålar. Eftersom håret kan ta skada av en dag på stranden eller vid en pool, särskilt om det är salt eller klor i vattnet, så är det smart att massera in olja i håret innan.

Riktigt bra kroppsskrubb/peeling

Vissa typer av peeling/kroppsskrubb kan vara lite väl tuffa mot den känsliga huden. Blanda då kokosolja och vanligt strösocker i en burk – det blir perfekt som fuktande och exfolierande kroppsskrubb.

Mot kluvna hårtoppar och slitet/frissigt hår

Värm ungefär en tesked kokosolja i mikrovågsugnen och fördela det sedan över hårtopparna. Massera in det och lämna det gärna kvar under dagen/natten. Det ger håret fukt och näring.

Mot påsar under ögonen och torr hy

Kokosoljan fungerar fint att använda i ansiktet när huden är torr och fnasig. Dessutom är den riktigt bra att använda när det känns svullet under ögonen.

När du bränt dig eller fått insektsbett

Det kan ju klia och sticka rejält om du bränt dig i solen eller när du fått ett stick eller bett av en insekt. Massera in kokosolja och det kommer kännas bättre. Kokosoljan ger inte bara näring och fukt, den lugnar även irriterad hud.

Som sminkborttagning

Alla som brukar köpa särskild sminkborttagning vet att det kan vara ganska så dyrt. Kokosoljan är riktigt bra även för detta användningsområde. Använd bomull för applicering.  

Mode & Livsstil
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Den Snyggaste Noppborttagaren!

Livsstil

Vacumpåsar för klädförvaring

Hälsa

Öronproppar för noice-cancellation

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Mode & Livsstil

Fynda skönhet och smink – 15% seniorrabatt hos Cocopanda!

Cocopanda

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.