Öka livslängden på din madrass

Vi människor spenderar faktiskt en tredjedel av våra liv med att sova och därför är det inte konstigt att många av oss investerar i en riktigt bra madrass. När man har lagt ner en hel del pengar på en madrass vill man gärna att den håller så länge som möjligt.

I den här artikeln kan du läsa om några fel man ofta gör som förkortar livslängden på madrassen!

 

Du vänder inte på madrassen tillräckligt ofta.

Om du sover i ungefär samma positioner varje natt så kommer du tillslut att skapa en grop i madrassen där du har legat. Du kan förhindra det här genom att vända på madrassen ungefär var tredje månad.

Du använder inte madrasskydd

Om man tittar på våra sänglakan och madrasser med mikroskåp blir man ganska äcklad när man ser hur mycket döda hudceller, svett och kvalster det faktiskt finns där man ligger. Ett vanligt lakan räcker sällan för att skydda madrassen mot allt det här och därför bör du ha ett madrasskydd som du kan ta av och tvätta regelbundet.

Du har persiennerna neddragna

Att du drar ned persiennerna och drar för gardinerna när du ska sova är inte så konstigt men när du stiger upp på morgonen bör du släppa in ljuset igen. Dammkvalster och bakterier trivs i mörkret, därför är det bra att släppa in ljus. Öppna gärna fönstret lite också så får kan madrassen andas och kommer hålla sig fräsch längre.

Du tvättar inte madrassen tillräckligt ofta

Vi är ofta väldigt noga med att tvätta sängkläderna men inte alls lika duktiga på att göra rent madrassen. Även om du är duktig och använder ett madrasskydd behöver du tvätta själva madrassen emellanåt. Att tvätta madrassen gör du snabbt i tre enkla steg, det kan du läsa om här.

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Så inreder du ett praktiskt och lyxigt hemmakontor

Boende

Hemlarm med abonnemang

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.