Skäm bort dina trötta fötter

Gör dina fötter redo för sommar!

Vad är det som går och går men aldrig kärlek får? Svaret på den rebusen är fötterna. De bär oss genom livet och kämpar på i vått och torrt, i varmt och kallt. Nu när vintern ligger bakom oss och vi kliver in i en ny årstid med öppna sandaler och lättare skor, så är det hög tid att pyssla om fossingarna. Som tur är så finns det mycket du kan göra hemma själv utan att behöva gå till salong.

Nu när fötterna varit i ide i ett halvår kan det hända att de inte ser så vackra ut. För att ha tjusiga fossingar året runt så kan det vara smart att göra en pedikyr hemma ungefär en gång i månaden. Det är inte komplicerat och det går ganska så snabbt. Här följer våra bästa fotvårdstips:

1 ) Tappa upp ett fotbad med en temperatur på cirka 38 grader. Doppa i fötterna och låt dem bada i femton minuter. Lyft dem emellanåt och massera för att få upp blodcirkulationen och för att hjälpa huden att ta till sig av det varma vattnet. När huden blivit mjuk av det ljumna vattnet kommer det vara lätt att avlägsna förhårdnader och ojämnheter.

2 ) Fila bort förhårdnader på hälarna och på fötternas sidor med en fotfil. Tänk på att vara försiktig och använda en fotfil som inte är för grov, du vill inte riva upp den friska huden då det kan göra mycket ont och leda till besvär.

3 ) Använd en bra och härlig fotpeeling. Det kan du köpa exempelvis på apotek. En bra peeling med många korn får dina fötter att bli som nya. Skrubba en fot i taget och låt den andra vila i badet under tiden, så att den inte hinner torka. För att få fart på blodcirkulationen och samtidigt avlägsna död hud kan du massera fötter och anklar med en särskild skrubbkräm anpassad för fötter.

4 ) Torka fötterna noga. Detta är viktigt för att undvika fotsvamp. Var extra noga mellan tårna där fukten gärna gömmer sig.

5 ) Nu har det kommit till naglar och nagelband. För att fötterna ska se och kännas friska och omvårdade är nämligen det lika viktigt. På apotek kan du hitta många produkter anpassade för just naglar och nagelvård. Oavsett produkter så ska du försiktigt skjuta tillbaka nagelbanden som har en tendens att växa ut över stor del av tånaglarna. Klipp sedan naglarna, men var försiktig så du inte klipper för kort. Om du klipper eller filar dem för kort eller runt så ökar risken för nageltrång

6 ) Lacka naglarna om du vill. Ett genomskinligt och lagom glansigt nagellack passar kvinnor som män. Nagellacket skyddar naglarna och får dem att se friska ut.

7 ) Smörj in fötterna med en lenande och vårdande fotkräm. Den hjälper fötterna att återfå och bibehålla fukten och se fina ut längre.

8 ) Ta på dig dina tjusigaste skor och ge dig ut i våren!

 


En vinter i varma och täta skor sätter sina spår på fötterna.

Mode & Livsstil
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mode & Livsstil

Bli av med unken lukt i kläderna

Mode & Livsstil

Det här ska du putsa dina smycken med!

Mode & Livsstil

Därför ska du stoppa nya skorna i frysen

Relaterade rabatter

Mode & Livsstil

10% rabatt på hela sortimentet

Babyface

Mode & Livsstil

10% seniorrabatt

Cocopanda

Accessoarer

15% rabatt på solglasögon

Mister Spex

Kläder

12% rabatt på kvalitativa underkläder

Timarco

Kläder

10% rabatt på mode och hemtextil

Cellbes

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

100 % förnybar el från Skellefteå Kraft

Genom vårt seniorerbjudande får du just nu 100 % förnybar el till ett schyst pris.

Du får:
– Rörligt elpris med 3,75 öre rabatt på elpriset i 3 år.
– Ingen månadsavgift i 12 månader.
– Förnybar el från norrländsk vind- och vattenkraft.

Se ditt elpris och teckna avtal enkelt – klart på några minuter.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.