Torrschampot – räddaren i nöden

Med lite torrschampo kan du lätt få till håret precis som du vill. 

De senaste åren har det börjat säljas en hel del torrschampo, de flesta varumärkena inom hårvård och skönhet har sin variant. Vanligtvis används torrschampo för att fräscha upp otvättat och kanske rentav flottigt hår – men det finns många fler användningsområden.

Till att börja med så är torrschampo en fantastiskt smart och användbar produkt för alla, kvinnor som män. Att smarta skönhetsprodunter riktar sig till främst kvinnor är vi vana vid, men denna produkt borde alla anamma. Torrschampo är helt enkelt en väldigt fiffig sak.

Volym till platt eller svårformat hår

Många torrschampon har förmågan att ge håret fantastisk volym. Det räddar inte bara håret från att se flottigt och stripigt ut, det ger dig även ett fylligt och fint hårsvall. För att få till det så håller du hårslingan rakt upp, sprayar och masserar in. Tänk på att inte använda för mycket och att borsta bort det överflödiga som annars kan bli ett vitt puder som ser trist ut. 

Pigga upp färgen

Det finns många olika varianter av torrschampo som innehåller färg. Ett torrschampo med pigment kan skapa en djupare och fylligare effekt, oavsett om du har färgat eller naturligt hår.

Perfekt för håret när du reser

När du är ute och reser så har du kanske inte tid eller lust att tvätta håret så ofta som annars. Torrschampot fräschar upp håret och får det att se rent ut. Dessutom ger det håret en stadga som går att jämföra med den du får av hårvax. Du kan alltså eliminera mängden hårprodukter du packar ner i väskan genom att ta med torrschampot. Mycket smart!

Rädda utväxten

Alla som regelbundet färgar eller tonar håret vet att det inte tar särskilt lång tid innan en utväxt tittar fram. Ibland har man varken tid eller lust att ordna utväxten, då kan torrschampot rädda situationen. Använd ett torrschampo med pigment i närheten av den färg du vill ha. Sraya, massera in och borsta bort det överflödiga. Torrschampot täcker inte lika bra som färg eller toning men minskar kontrasten mellan det utväxten och det färgade/tonade.

Första hjälpen vid håruppsättningar

Om du har väldigt tunna och glansiga hårstrån kan det vara svårt att få frisyren eller uppsättningen att hålla sig särskilt länge. Då är tottschampot lösningen. Det skapar stadga och struktur vilket gör att snoddar och hårnålar inte tappar greppet om håret. Detsamma gäller om du har en kortklippt frisyr. Det korta håret kan vara svårt att sätta upp, men med lite torrschampo blir det genast lättare.

 


Hårstylister och frisörer använder gärna torrschampo för att fixera uppsättningar.

 

Perfekt fläckborttagare

Om du någonsin fått en fettfläck på exempelvis tygsoffan eller mattan så vet du hur svårt det kan vara att få bort den eller tona ner den. Spreja ofärgat torrschampo på fettfläcken och låt torka i 20-30 minuter. Borsta sedan bort pulvret och dammsug bort det överslödiga om så behövs. Väldigt fiffigt!

 


Har du råkat spilla på soffan eller mattan? Inga problem, på med lite torrschampo bara! 

Till skorna som doftar mumma

Som vi alla vet så har skor en förmåga att lukta illa emellanåt, särskilt de riktigt täta skorna eller de som används vid träning. Även här är torrschampot räddaren i nöden, det suger nämligen upp fett lika bra från skorna som det gör från hårstråna. Spraya ofärgat torrschampo i skorna och vänta i 20-30 minuter. Därefter borstar du enkelt bort pulvret och kan nu ta på dig ett par skor som doftar lika gott som hårsvallet!  

Mode & Livsstil
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Den Snyggaste Noppborttagaren!

Livsstil

Vacumpåsar för klädförvaring

Hälsa

Öronproppar för noice-cancellation

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Mode & Livsstil

Fynda skönhet och smink – 15% seniorrabatt hos Cocopanda!

Cocopanda

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.