Välj rätt material på slipsen

  En snygg slips är ofta pricken över i.

Brukar du uppdatera garderoben efter säsong? Med några nya slipsar med fin textur är det lätt att känna sig vårfräsch och stilig. Vi guidar dig genom de olika materialen i slipsdjungeln och ger dig några handfasta tips för att det ska bli enklare att köpa rätt.

Det skrivs mycket om mode och trender, vilka kläder och accessoarer vi ska bära och hur vi ska matcha dem med varandra. Vad som fungerar och vad som är helt fel. Saken är den att det kan leda till att en blir hemmad och inte vågar ta ut svängarna. Kom ihåg att välja ett slipsmaterial som du gillar, inte bara för att det är väldigt inne just nu.

Ullslipsen

Slipsen har sina rötter i 1700-talets England och finns i mängder av olika material, färger och modeller. Eftersom slipsen har hängt med länge så finns det mycket tradition kopplat till den. Som att ullslipsen endast bör användas under den kallare delen av året och helst i kallare länder som exempelvis Sverige. Den passar till kavajer i grovt material, som till exempel en klassisk tweedkavaj. Med en ullslips ser du stilig ut men inte så uppklädd.

Sidenslipsen

Sidenslipsen är den allra vanligaste. Den är väldigt vacker och har en mycket god kvalitet. Texturen är len och blank och reflekterar ljuset på ett fint sätt. Oavsett om du ska delta i ett viktigt möte eller gå på en social tillställning så är sidenslipsen helt rätt. Den passar bra till skjortor och kavajer av tunnare och finare material och lämpar sig perfekt även på sommaren. Sidenslipsen håller i många år om du är rädd om den.

Polyesterslipsen

Slipsar av polyester är billigare än de av siden men kan se riktigt fina och lyxiga ut. Materialet är något grövre och är därför lite svårare att bära till exempelvis en skir linneskjorta. Tänk på att inte spruta parfym rakt på en polyesterslips. Det syntetiska materialet bevarar nämligen dofter mycket länge och väl.

Bomullsslipsen, både vävd och stickad

Precis som ullslipsen så ger bomullsslipsen ett stiligt men något avslappnat intryck. Den matta texturen är väldigt fin och kan bryta av på ett snyggt sätt mot skjortan och kavajen. Bomullsslipsen kan bäras året om och är väldigt trendig nu i vår. Förutom den vävda texturen så finns bomullsslipsen även i stickad form. Det ser snyggt och rustikt ut och har varit på tapeten i något år. Den stickde slipsen är en riktig modedetalj.

 

 

Slipsar finns i oändligt många färger, mönster och texturer. 

 


Klassiskt och stiligt med sidenslips. Marinblått är dessutom en trendfärg i vår och sommar.

Mode & Livsstil
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mode & Livsstil

Bli av med unken lukt i kläderna

Mode & Livsstil

Det här ska du putsa dina smycken med!

Mode & Livsstil

Därför ska du stoppa nya skorna i frysen

Relaterade rabatter

Mode & Livsstil

10% rabatt på hela sortimentet

Babyface

Mode & Livsstil

10% seniorrabatt

Cocopanda

Accessoarer

15% rabatt på solglasögon

Mister Spex

Kläder

12% rabatt på kvalitativa underkläder

Timarco

Kläder

10% rabatt på mode och hemtextil

Cellbes

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.