Tre fördelar med att ha katt


En katt finns där för sin matte eller husse. 

Tycker du om katter? Den frågan svarar många ja på. Många har katt och har svårt att tänka sig en tillvaro utan sin kisse. Här är tre fantastiska fördelar med att ha en katt i hemmet!

 

Att ha husdjur tillför mycket. Det finns hela tiden någon där att prata med, någon som behöver dig och bryr sig om dig. Visste du att forskning (på Carroll University i Wisconsin) kommit fram till att kattmänniskor ofta har en högre intelligens än andra? Personer som föredrar katter som husdjur har en tendens att ha hög intelligens och ett öppet sinne.  

Foto: Unsplash

 

En katt ger kärlek

När du kommer hem finns det någon där som är glad att se dig och som behöver dig. Oavsett om du lever tillsammans med någon eller är singel så är katten alltid lika glad att se dig. Den väntar vid skålen på en bit mat. Sedan kryper den gärna upp i famnen och vill vara nära. Vi människor behöver närhet för att må bra, och närheten du får av en katt är väldigt speciell. Katten finns där för att lyssna när du behöver prata, den spinner och tröstar. Din katt känner av om du är nedstämd eller på gott humör och gör sitt bästa för att finnas där för dig. När den busar har den dessutom en unik förmåga att få dig på gott humör. Trots att katten är liten fyller den hjärtat till bredden med en fantastisk och kravlös kärlek!

En pigg och busig katt bjuder på många skratt. 
 

Bästa sällskapet

När du har en katt behöver du aldrig känna dig ensam. Oavsett om du lever tillsammans med någon eller om du är singel så kan det kännas ensamt emellanåt. Då är katten där och finns där för dig. En katt är visserligen självständig och på många vis väldigt oberoende, men relationen till en katt botar trots allt ensamheten väldigt väl. Forskare har kommit fram till att de känslor en matte eller husse har till sin katt kan vara lika starka som de känslor man har till en familjemedlem.  


En katt är ett härligt sovsällskap. 

 

Bra för hälsan

Visste du att katter kan minska stress och sänka blodtrycket hos sin matte eller husse? Hälsofördelarna som kommer av att vara bland djur har uppmärksammats på flera håll. Det finns till och med vissa äldreboenden och vårdhem där hundar, katter och andra husdjur hälsar på med jämna mellanrum för att få de boende att må bättre.  Enligt en forskningsstudie (från University of Minnesota) har kattägare upp till 40 procent mindre risk att dö i en hjärtattack än de som aldrig ägt en katt. Oavsett om det stämmer eller inte så kan nog alla kattägare skriva under på att det är något visst att ha katt. Det är en ovillkorlig kärlek!  

Husdjur
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Husdjur

Ta enkelt bort hår från husdjuren

Husdjur

Hund för pensionär

Husdjur

De här livsmedlen är farliga för din hund

Relaterade rabatter

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

Ny!

VitaePro

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.